Mert együtt dolgozni jó!

Amikor elkezdtem Google AdWords hirdetések kezelésével foglalkozni akkori cégemnél, a FotoMarket-nél, nem voltak különösebb ambícióim ezen a területen. Tettem a dolgom, igyekeztem a kapott feladatnak a lehető legjobban megfelelni. Bújtam a netet, olvastam a blogokat és arra lettem figyelmes, hogy magyar vonatkozásban vannak AdWords-el (is) foglalkozó cégek, azonban kevés helyen publikálnak.

Amikor elindítottam ezt a blogot, még nem volt kimondottan AdWords blog. Viszont voltak gondolataim, tapasztalataim, amik az akkori munkám során keletkeztek és amit szerettem volna megosztani mindenkivel.

Aztán egyre jobban kezdett megtetszeni az “advörcözés”.

Kezdetben iszonyatosan féltem attól, hogy nem kevés pénz helyes elköltését kell felügyelnem. Programozóként ilyen jellegű feladatom nem volt azelőtt, de álltam elébe. És ahogy egyre többet tanultam meg, úgy egyre inkább fedeztem fel, hol és milyen beállításokkal akadályozhatom meg, hogy elszaladjon a világ összes pénze a fiókunkban.

Azt hiszem, aki az informatikában dolgozik, szinte kivétel nélkül tapasztalja a szomszédok, barátok, rokonok megkereséseit, hogy gyorsítsuk egy kicsit a gépüket, vakarjuk le a legújabb vírust vagy “szerezzünk már be” egy jó játékot. Valami hasonló indult meg, amikor elkezdett szájról szájra terjedni, mivel foglalatoskodom. Először kedvtelésből, aztán már tudatosan elkezdett gyűlni néhány “ügyfél”, akiknek elkezdtem egyengeti AdWords fiókját az addig megszerzett ismereteimmel.

Elindult a magyar AdWords Súgófórum, ahol kezdetben többed magammal, mostanra inkább csak egy-két Google alkalmazottal segítjük azóta is a kezdő vagy éppen haladó AdWords felhasználókat. Idén megkaptam a megtisztelő Kiemelt Közreműködői státuszt, aminek köszönhetően szeptemberben eltölthettem pár napot az Egyesült Államokban a Globális Kiemelt Közreműködők találkozóján.

Ügyfelek jöttek, néha mentek, de az igazán nagy meglepetés még hátra volt. Több Ügynökségi Napon is találkoztam más ügynökségek, cégek alkalmazottaival, vezetőivel, így sikerült személyesen is találkozom JabJab-al, azaz Bobály Mihállyal, akinek a blogja nagyon sokat segített ama kezdetek kezdetén, hogy elkerüljem azokat a buktatókat, amit kezdőként könnyen el lehet követni.

JabJab még a kezdetek kezdetén másodikként tette le Magyarországon azt a hivatalos AdWords vizsgát, aminek az utódját már én is magaménak tudhatok. Az olcsobbat.hu árösszehasonlító oldal AdWords fiókjának kezelése a Google hivatalos blogján is megemlített sikertörténet lett. Több évnyi tapasztalat és számtalan sikeres és megbecsült ügyfél köthető a nevéhez, kis és nagyobb cégek egyaránt.

Sokat beszélgettünk ügyfelekről, tervekről, lehetőségekről és nagyon hamar jó ismertséget kötöttünk. Egy-egy ilyen ügynökségi nap során felmerült bennem sokszor a kérdés, vajon inkább felmérni egymást járnak ide az egyes ügynökségek képviselői vagy ténylegesen együttműködés alakulhat ki esetleg valamilyen projekt kapcsán?

Szó szót követett, aminek köszönhetően örömmel jelenthetem (jelenthetjük) be, hogy ettől a héttől kezdve Misa csapatának tagjaként segítem munkájukat 🙂 Még csiszolódunk, de már túl vagyunk egy dolgos héten és bízom benne, hogy egy hosszú távra mutató, eredményes közös munka kezdetén vagyunk, hogy eljussunk oda, ahová még AdWords szaki nem merészkedett 🙂

Ezúton is köszönöm a lehetőséget és remélem, hogy ahogy tervezzük, mindkettőnknek olyan többletet adhat ez a közösködés, amiből mindketten csak profitálni tudunk a jövőben.

A meglevő ügyfeleim számára ez nem jelent változást, továbbra is az eddigi szerződéseink szerint dolgozunk tovább, küldöm a jelentéseket, észrevételeket, javaslatokat és továbbra is szívesen állok mindenki rendelkezésére AdWords kampányok kezelésével, átnézésével, optimalizálásával.

“Mert együtt dolgozni jó!” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá!

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.