Kulcsszó tippek az iskolakezdés időszakához

Nagyszerű eszköz a Google Keresési Trendek. Jól látható benne, hogy mire, milyen volumennel kerestek, összehasonlíthatóak az eredmények, egy szóval én úgy gondolom, hogy nélkülözhetetlen eszköz ahhoz a kérdéshez, hogy “mire hirdessek holnap?”

Nézzük meg, hogy az augusztus hónapra milyen trendek várhatóak.

Iskolakezdés

Közeleg az iskolakezdés, a szülök részben még nyaralnak, részben már nézegetik, mi mindent kell megvásárolni a gyerkőcnek, hogy teljes harci díszben pompázzon a tanévnyitóra.

Tagadhatatlanul szezonja jön most a papír írószereknek, irodaszer boltoknak (és persze a madaras tacskó és hasonló multiknak), ahol augusztusban és szeptemberben beindul a füzet, iskolatáska, tolltartó és egyéb taneszköz láz. Ezt jól mutatják a kapcsolódó keresési trendek is.

Persze nem azt mondom, hogy csináljunk csak ceruza kulcsszóra kampányt, mivel a hirdetés költsége nem tartom valószínűnek, hogy az elérhető árrés alatt maradna, viszont például egy iskolatáska szett kampányban lehet helye.

Műszaki cikkek

Szintén az iskolakezdéshez kapcsolódóan megnő ilyenkor a keresések száma néhány műszaki cikkel kapcsolatban. Első sorban a gimnáziumba, főiskolára, egyetemre beiratkozó hallgatók körében lehetnek népszerűek az asztali számítógépek, notebookok és nyomtatók (puska nyomtatás 5px betűvel, három hasábban kinek van meg? :-)).

Egyre jobban tolódik lefele az első mobiltelefon beszerzésének életkora. Ma már nem ritka, hogy az általános iskola alsóbb tagozataiban is megjelenik a többlet ellenőrzést és látszólagos többlet biztonság érzetet adó mobil, amelyekből talán az egyszerűbb, olcsóbb változatok eladása lehet most könnyebb.

És még sokan mások…

Ez persze nem a teljes lista és fontos megjegyeznem, hogy ezek a trendek nem feltétlenül vásárló erőt reprezentálnak, hanem az ilyen termékekkel kapcsolatos keresések növekedését. Ha például berobbanna a hír, hogy rákkeltő az összes Dell notebook, megnőne a keresések száma ezekben a diagramokban, de nem azért, mert hirtelen mindenki Dell notebookra vágyik, ez gondolom érezhető 🙂

Egy szóval körültekintően kell kezelni a Google Keresési Trendek eredményeit, azonban mindenképpen hasznos mankó azoknak, akik a Google AdWords Keresési hálózatán hirdetnek.

Szólj hozzá!

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.