ActionScript 3 használata Flash bannereknél AdWordsben

Nem kapott túl nagy publicitást, de talán sokak számára fontos információ lehet, hogy mostantól feltölthetünk ActionScript 3-al készült Flash bannereket is az AdWords felületén. Köszönjük Madarász Mártinak az infót!

Az AdWords Display Hálózatán (volt tartalmi hálózat) a keresőben megszokott szöveges hirdetések mellett feltölthetünk klasszikus, képes banner hirdetéseket. Ezek lehetnek állóképek az elterjedt JPEG, GIF vagy PNG formátumban, de izgalmasabb lehet egy picit interaktívabb, mozgó, de nem zavaró Flash bannert készíteni és ezzel hirdetni termékeinket, szolgáltatásainkat.

A Flash bannerek programozási lehetőséget is biztosítanak a jobb felhasználói élmény érdekében. A Flash 9-es verziójának megjelenésével együtt debütált az ActionScript script nyelvnek a 3-as változata, amely számos nyelvi és használati újdonságot hozott.

Azóta már a Flash 10.1-nél járunk, tehát nem egy olyan újdonságról van szó, ami mögött még csak néhány hetes tapasztalat van, így talán jogosan merült fel az AdWords hirdetők között az igény, hogy végre itt is használhassák az új verzióban megjelent újdonságokat. Még Facebook csoport is indult, amely az AS3 támogatását kérte a fejlesztőktől.

Akik Flash bannerek használatát tervezik az AdWords Display Hálózatán, mindenképpen olvassák el a hirdetési irányelveket, mivel fontos méret és funkció korlátokat kell betartani ahhoz, hogy a rendszer elfogadja és megjelenítse a hálózaton a feltöltött bannert.

Szólj hozzá!

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.