Yet another…

No kérem alássan 🙂

Nagyjából kialakult az arculat, bár a fejlécen még szeretnék kicsit módosítani, a WordPress is most már minden féle földi jóval el lett látva, így nem nagyon látom már akadályát annak, hogy elindítsam a blogot.

Első második posztnak illik leírni, mit is szeretnék ezzel az egésszel elérni: a konkrét válasz az, hogy ez még nem teljesen kristályosodott ki. Vegyesen szeretnék személyes dolgokat is megjelentetni benne, de kicsit szakmai irányba is el szeretném vinni az egészet. Minden attól függ, mennyi szabad időt tudok fordítani a bejegyzések írására.

Bár nincs oktató képesítésem és talán ez miatt kicsit öntelt és naív ábrándnak tűnhet egyeseknek, de szeretnék elindítani egy sorozatot a php nyelvről. Miért? Tagja vagyok a Weblabor PHP levlistának, igaz leginkább passzív tagja. Sok olyan levelet olvasok mostanában, amiben úgy látom, alapvető hiányosságok miatt kerülnek az újdonsült kollegák komolyabb akadályok elé. Az egyik ilyen probléma az autodidakta hajlam hiánya. Egyszerűen képtelenek az emberek a kulcsszavak begépelésével rákeresni az interneten fellelhető temérdek információra még akkor sem, ha nem kell messzire menni, csak éppen az online PHP kézikönyben kutakodni kicsit.

Na persze most dobálhatja bárki a köveket: van már ilyen, volt már ilyen… Igen, tudom, de miért ne lehetne még egy? Ha valaki az én stílusomat kedveli inkább meg, ha valaki az én szóhasználatomat tartja érthetőbbnek, akkor miért ne?

A blogok alapvető problémája, hogy sokan vannak és nehéz annak az egy-egy blognak kitűnnie a sok közül. Előfordulhat, hogy ez nálam is így lesz és néhány hónap múlva lehúzom a rolót vagy éppen teljesen átalakul a tematika és megmarad egy szakma mentes, személyes blognak… előfordulhat…. nem táplálok hiú reményeket, de azért ha lesz már néhány bejegyzés, meglátjuk, be tudok-e kerülni néhány link gyűjteménybe, hogy minél több emberhez jussak el.

Egy szó mint száz… yet another blog, alea iacta est… csapjunk a lovak közé…

“Yet another…” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.