Ha üzenetet kapsz MSN ismerősödtől

Annyi, de annyi körlevél érkezik nap, mint nap mindannyiunkhoz.

A kedvencem, amikor minden áron arra buzdítanak, hogy küldjem tovább a levelemet, mert ezzel megmentem a fél világot, arról nem is beszélve, hogy minden tovább küldött levél után egy naaaaagy és hatalmas cég borzalmas dollár ezreket ír jóvá egy igen csak sanyarú és hátrányos helyzetű család számlájára.

Na, hát ez az, amit nem kell tovább küldeni és bármennyire is szívszorító a történet, a tovább küldéssel csak gyarapítod a címzetthez érkező szemét mennyiségét, viszont egy fillérrel nem lesz több senki bankszámláján 🙂

A másik gyönyörű átverés többnyire azokat veszi célba, akiket borzalmasan bosszant, ha valaki letiltja őket az MSN Messenger partner listáján. Nem teljesen értem miért: valami féle gyerekes hiúságból úgy érzi, hogy egy világ omlott össze benne és komoly csorba esett az egzisztenciáján. Mi lesz, ha mások is megtudják? Kizárják a klubból, a csoportból, a bandából, kirekesztett lesz, meg egyébként is, hogy merészeli, hogy csak úgy letilt! Ez olyan, mintha az emberre rávágnák az ajtót vagy lecsapnák a telefont, amikor én még nagyon szeretném ontani a panaszomat mások felé.

Ismerős gondolatokkal találkoztál az előző bekezdésben: no, hát akkor engedd meg, hogy gratuláljak, Te is célpont vagy! Ahogy azt a Hóbelevanc blogon gyönyörűen ki lett fejtve, ha nem vigyázol, pillanatok alatt elhitetik Veled, hogy ha megadod a Messengerhez használt e-mail címed és jelszavad, akkor ők bizony megmutatják Neked, ki is volt az a galád, aki képes volt letiltani!

De az is lehet, hogy új, csilli-vili MSN bigyókat, vigyorgó figurákat, szebbnél szebb betűket tölthetsz le, csak add meg a jelszavad!

Ha ezt megteszed, máris bekerültél a mókuskerékbe! Az oldal elmenti szépen a jelszavad, időnként belép a nevedben és a nevedben küld üzeneteket a Te ismerőseidnek, mintha Te írád a gép előtt ülve. Az üzenetben pedig arra buzdítják majd az ismerősöd, hogy ő is adja meg a jelszavát! És ha megadja, eggyel több partnerlistát kaphatnak meg, terjedhetnek tovább! Ja és ami a legjobb: ehhez nem kellett semilyen vírus, semilyen program, a leggyengébb láncemet használják a terjedéshez: Téged 🙂

Ja és igen, akinek persze nem inge, ne vegye magára! 😉

Szólj hozzá!

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.