Magamról

Geiger Tamás vagyok, végzettségem szerint műszaki informatikus mérnök, férj és büszke apuka 🙂

Tanulmányaim

Szakközépiskolai tanulmányaimat az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium villamos szakán végeztem. Az ötödik, szakmai év végén, 2001-ben műszaki számítástechnikai technikus végzettséget szereztem jó elméleti és jeles gyakorlati jeggyel.

A szakközépiskola után a Budapesti Műszaki Fősikola Neumann János Műszaki Informatikai Fősikolai Karán folytattam. Itt 6 félévnyi tanulmány után diplomát szereztem műszaki informatikus mérnök szakon jeles minősítéssel.

Ezt követően autodidakta módon tanultam bele mélyebben webes technológiákba, majd a PPC és a digitális analitika mélységeibe.

Munkám, hivatásom

Korábban a Ringfoto Kft, majd az OnlineFoto Kft. és a FotoMarket Kft. alkalmazásában álltam, ahol a cég ügyviteli rendszerének fejlesztésével, üzemeltetésével, valamint a cég portfóliójába tartozó weboldalak fejlesztésével, üzemeltetésével foglalkoztam. Ezen munkák során fokozatosan nyertem betekintést a marketing tevékenység mikéntjébe. Itt kezdtem el foglalkozni Google Ads hirdetések kezelésével is.

Jelenleg egyéni vállalkozó vagyok, valamint a JabJab Online Marketing csapatát vezetem. Ezen felül a PPC Pro non-profit szakmai kezdeményezésben vagyok társ-admin és társ szervező, továbbá a Digital Cube Conf konferencia társ szervezője, illetve a jelenleg legnépszerűbb Google Tag Manager WordPress plugin fejlesztője.

Ha weboldal fejlesztésről van szó, elsősorban PHP-MySQL alapokon fejlesztek, kliens oldalon (X)HTML/HTML5, CSS és JavaScript technológiákat alkalmazok a mindennapi munkám során. A webfejlesztéssel kapcsolatosan XML, XSLT és JSON tapasztalatokat is szereztem, amelyeket igyekszem szakszerűen alkalmazni munkáim során.

2009. márciusa óta foglalkozom napi szinten PPC hirdetésekkel. Kezdetben csak Google Ads hirdetésekkel, mára pedig számos más hirdetési rendszerben is kiismerem magam: Facebook Ads, LinkedIn Ads, csak hogy párat említsek a népszerűbbek és ismertebbek közül.

Emellett már programozói pályafutásom során megismerkedtem a Google Analytics-el, amelynek fejlődését azóta is szorosan követem, valamint a kezdetektől aktívan használom a Google Marketing Platform más termékeit is: a Google Tag Manager és Google Optimize termékeket, amelyekkel haladó mérőkód implementációkat, valamint A/B teszteket és on-size perszonalizációs projekteket lehet végig vinni.

Oktatás, közösségi hozzájárulások

A weboldalakkal kapcsolatos mérések mindig is a kedvenc területeim közé tartozott, az ezzel kapcsolatos sok éves tapasztalatomat a JabJab Online Marketing szervezésében egy komplex Google Analytics tanfolyam, valamint egy Google Tag Manager tanfolyam keretében igyekszem átadni a résztvevőknek.

Emellett rendszeres előadója voltam az azóta már megszűnt Google Partner Akadémiának, ahol más ügynökségeket, illetve kiemelt ügyfeleket oktattunk többed magammal a Google hirdetésekkel kapcsolatos termékeinek hatékony használatára.

Rendszeres vendégelőadó vagyok az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán, ahol a PPC és a digitális analiltika alapjairól tartok előadásokat.

Abban a szerencsés helyzetben tudhatom magam, hogy számos hazai neves konferencián volt már alkalmam előadni aktuális témákban, így az Evolution, a Media Hungary, az első Superweek és még számos más konferencia programjába nyílt már alkalmam bekerülni.

Emellett különféle közösségi felületeken igyekszem többé kevésbé rendszeresen válaszokkal segíteni az általam ismert témák kérdezőit, így a magyar Google Ads termékfórumon, a PPC Pro Facebook csoportban, valamint a Google Tag Manager Facebook csoportban is megjelenik időről időre egy bejegyzéssel vagy segítő hozzászólással.

Nyelvek

Általános iskolában kezdtem németül tanulni. Első sorban nagyszüleim révén sokat gyakoroltam gyerekkoromban ezt a nyelvet. Bár megoszlanak a vélemények, hogy sok TV nézéssel lehet-e megfelelő szókincset és nyelvtudást elsajátítani, én úgy gondolom, hogy a gyerekkoromban napi szinten nézett német és osztrák nyelvű csatornák nagyban hozzájárultak a német nyelvi ismereteim fejlesztéséhez.

Szakközépiskolában és főiskolai tanulmányaim alatt angolt tanultam, mivel a szakmámhoz ez alapvető és nélkülözhetetlen nyelv. A főiskola utolsó évében szereztem nemzetközi Pitman nyelvvizsgán közép fokú minősítést.

Német nyelvből 2008 tavaszán tettem le a középfokú TELC nyelvvizsgát B2 szinten.

Nagyon szeretem az idegen nyelveket, szeretek külföldi emberekkel beszélgetni, megismerni őket és a véleményüket Magyarországról.

Jelenleg angolul azt gondolom tudok annyira jól beszélni, hogy bármikor beszédbe elegyedjek egy angolul jó beszélő emberrel, a németem viszont inkább passzív: bármit meghallgatok és elolvasok, szinte mindent megértek, de írni és beszélni kevésbé komfortos jelenleg ezen a nyelven. Azt gondolom, hogy ha úgy alakulna, akkor pár hét intenzív gyakorlással ez is visszajönne.